Dosta zlocina! Gradanke i gradani Srbije!

2018-02-20T13:13:25+00:00 15. 03. 2003.|Vesti|

Beograd, 15. mart 2003.

U ime dole potpisanih nevladinih organizacija obaveštavamo Vas da ce u nedelju 16. marta od 12 casova u Beogradu i svim gradovima Srbije, aktivisti lepiti i deliti nalepnice sa porukom: Dosta zlocina! Gradanke i gradani Srbije! Ova akcija ima za cilj podršku Vladi Srbije u nastojanjima da se nalagodavci i pocinioci zlocina privedu pravdi.

Dosta zlocina!

Ogorceni i duboko pogodeni ubistvom predsednika Vlade Srbije dr Zorana Đindica, žrtve politickog podzemlja, porucujemo Vladi Srbije:

Podržavamo vas u nastojanjima da nastavite putem za demokratsku i evropsku Srbiju, oslobodjenu od terora nedavne prošlosti, od nasilja, kriminala i zlocina.

Podržavamo vas u nastojanjima da odlucno stanete na put zlocincima, da uspostavite vladavinu zakona i garantujete slobodu, bezbednost i mir u našoj zemlji. Vodje organizovanih kriminalnih grupa za vršenje zlocina i politicki ekstremisti sanjaju obnovu diktature. Porucujemo im : nas koji znamo da demokratija nema alternativu ima više i necemo im dozvoliti da nas vracaju u mrak i beznade.

Odlucno cemo nastaviti putem demokratije i reformi u Srbiji, ciji je simbol bio dr Zoran ?indic.
Zato odlucno kažemo
Dosta zlocina!

Žene u crnom, Centar za regionalni dijalog, Komitet pravnika za ljudska prava, Forum za etnicke odnose, Civilni pokret otpora, Centar za ženske studije Beograd, Fond za humanitarno pravo, Toplicka inicijativa, Urban-in Eva – Novi Sad, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Gradanske inicijative, Grupa 484

Napomena: U ovoj akciji ucestvuje više desetina NVO širom Srbije