Završena predavanja u zimskom klasteru za Akamediju interetničkog, interkulturalnog i interkonfesionalnog dijaloga

2018-04-16T12:59:12+00:00 16. 04. 2018.|Akademija, Vesti|

U subotu, 14. aprila 2018. godine, završena su predavanja u okviru zimskog klastera Akademije interetničkog, interkulturalnog i interkonfesionalnog dijaloga (AID), koji je sproveo Forum za etničke odnose, u saradnji sa Visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) i podršku Ambasade Republike Bugarske u Srbiji i Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.

Ovom prilikom organizovana je i panel diskusija o ulozi mladih u praćenju interkulturnih, interetničkih i interkonfesionalnih odnosa. Učesnici Panel diskusije bili su mladi istraživači, akademici, eksperti, lideri nevladinih organizacija, predstavnici ambasada zemalja članica EU i novinari.

Polaznici treninga, mladi istraživači i analitičari, će u sklopu zimskog klastera Akademije interetničkog, interkulturalnog i interkonfesionalnog dijaloga (AID) napisati eseje na neke od tema obrađenih tokom obuke, a najbolji radovi biće objavljeni u zborniku.

Dodela sertifikata za mlade stručnjake koji su uspešno završili zimski klaster Akademije biće organizovana u Beogradu 7. maja 2018. godine.