Saopštenje povodom napada na prostorije Kossev-a

2018-02-26T20:17:36+00:00 12. 06. 2015.|Vesti|

Forum za etničke odnose najoštrije osuđuje oružani napad na portal KoSSev koji se dogodio u noći 11. juna 2015. godine u Severnoj Kosovskoj Mitrovici. Kossev je medij koji radi u prostorijama organizacije ‘Centar za razvoj zajednica’, i redovno izveštava o aktuelnim događajima i o osetljivim političkim temama na Kosovu i u regionu.

Prema trenutnim informacijama, nadležni organi su obavili uviđaj i otvorili istragu, ali još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija o rezultatima istrage. Na prostorije Centra za razvoj zajednica je ispaljeno najmanje sedam metaka iz vatrenog oružja u noći između 10. i 11. juna. Na sreću, u tom periodu se u prostorijama nije nalazio niko od zaposlenih, tako da niko nije povređen.

Zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve odgovarajuće procesne radnje, kako bi bilo utvrđeno ko su krivci, i kako bi odgovorni bili izvedeni pred lice pravde. Takođe, zahtevamo da javnost bude blagovremeno obaveštavana o napretku i rezultatima istrage, kao i motivima ovog oružanog napada.

Forum želi ovim putem da pruži podršku svojim partnerima i saradnicima u Kossevu i Centru za razvoj zajednica,  povodom ovog nemilog događaja.

S poštovanjem

Nenad Đurđević

koordinator Foruma za etničke odnose

Beograd, 12.6.2015.

 

više informacija o samom događaju, kao i galeriju fotografija, možete naći ovde.