Obeležena treća decenija postojanja Foruma

2018-03-06T06:22:06+00:00 13. 01. 2017.|Vesti|

U Beogradu, u svečanoj Sali restorana Sir Gilles organizovano je obeležavanje treće decenije od osnivanja i delovanja Foruma za etničke odnose.
Naime, osnivanje Foruma je započeto 1987 godine na inicijativu dr Dušana Janjić iz Beograda, dr Zvonka Lerotića iz Zagreba i dr Rudi Rizmana iz Ljubljane. Forum je pak regitrovan tek 1991 godine kada ja vlada SFRJ pod vođstvom Ante Markovića stvorila zakonske pretpostavke za registrovanje nevladine organizacije. Time je Forum bio prva nevladina organizacija osnovana i registrovana u bivšoj Jugoslaviji, a među 125 osnivača bili su stručnjaci iz svih delova bivše Jugoslavije, Rusije i SAD.
Obeležavanje godišnjice Foruma su podržali prijatelji Foruma Dejan Đurović, koji je vodio program, Ivan Bekjarev svojim kabareom i rock bend iz Beograda Spektar.
U znak podrške radu Foruma, organizovana je i izložba umetničkih fotografija “Ljudi i gradovi”, čiji su autori Avni Selmani, iz Prištine i Igor Spasov, iz Beograda i Praga. Svi radovi sa ove izložbe su dostupni na ovom saitu, u rubrici “Galerija”.