Janjić za Kontakt plus : Saznaće se ko je ubica Olivera Ivanovića

2018-04-18T15:03:35+00:00 16. 04. 2018.|Vesti|

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić izjavio je u intervjuu Radiju Kontakt plus da će jednog dana biti poznato ko je pucao u Olivera Ivanovića ali da će se teško saznati ko je naručilac ubistva.

Janjić ocenjuje da saznati ko je ubio Ivanovića nije malo i da nije malo da neposredni izvršilac ubistva odgovara, ali navodi da će se teško znati ko je naručio ubistvo i da će ostati veliko pitanje kome od stranih država to odgovara.

“Ono što je sada evidentno, ono što sada živimo i vi ovde i Srbi na Kosovu a i u Srbiji, to je da je taj potencijal koji je aktiviran ubistvom Olivera Ivanovića razoran, ogroman. I treba velika mudrost, velika sreća ako hoćete zbog svih ovih događaja u Siriji koji će se nastaviti bombardovanja, a paralelno traju vrlo dobri dogovori oko Ukrajine između Vašingtona, Berlina i Moskve, da upravo mi, pošto smo upravo na toj liniji razgraničenja tih borbi, ne uletimo,”- navodi Janjić.

On ističe da se iskreno obradovao izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je ocenio da smo mi po broju mala zemlja i da ne treba da se mešamo u sukobe velikih sila, ocenjujući takvu izjavu u osnovi hrabrom.

“I sada mi moramo sačekati da vidimo šta će biti reakcija na tu izjavu, možda se nekima to neće svideti, možda su neki celu ovu situaciju na Kosovu pripremali da bi Beograd gurnuli da se umeša. Ja mislim da je to sada politički najvažnije da bude što više kontakata ljudi iz vlasti i opozicije, međusobno što više kontakata sa ljudima koji ovde žive, što više neposrednih kontakata, vi sada ne možete dati neku veliku sistemsku podršku,”- navodi Janjić.

Ceo intervju može poslušati na sajtu Kontakt plus Radija.